AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Божиќно село во Трикала

null, Грција

Duration

3 Days

Group Size

30 People

Tour Type

Adventures Tour

Date

Jan 19' - Dec 21'

Min Age

10+

Pickup From

Airport

ТРИКАЛА И МЕТЕОРИ СО ПОЧЕТОК ОД МЕСЕЦ НОЕМВРИ

Секоја Сабота и Недела посета на божиќното село во ТРИКАЛА и попатна посета на МЕТЕОРИ

 

Датуми на планирани посети

*10.12.2022 и 11.12.2022

*17.12.2022 и 18.12.2022

 

– Барем на еден ден да си дозволиме да живееме во светот на фантазиите… Да ја почувстуваме божиќната магија која на сите ни недостасуваше минатата година, ќе ја посетиме куќата на Дедо Мраз, фабриката за чоколади и колачиња, ќе го вкусиме прекрaсното греено вино, ќе одиме и во работилницата за изработка на икони во Метеори….Ве очекуваат незаборавни моменти исполнети со многу изненадувања, забава и среќa..

Планирано поаѓање од Скопје 02:30, од Битола во 05:00 часот од спортска сала. Прво пристигнување во Метеори посета на Големиот манастир или манастирот Варлаам (планирано време на задржување за прошетна и разглед на Метеори - 2часа). Собир со групата во договорено време, и се упатуваме во работилницата каде се изработуваат икони, разни сувенири, подароци….Се прави кратка презентација и патниците ќе имаат слободно време за пазарување од продавницата.

Потоа одиме на ручек во таверна. Околу 15 часот планирано време за поаѓање кон божиќно село во Трикала. Слободно време за прошетки, фотографирање и уживање во прекрасниот амбиент. Во договор со водичот собир со групата и поаѓање према Македонија. Пристигнување во вечерните часови.

 

-БИТОЛА: Цена за возрасни: 1200 мкд - Цена за деца до 10 години: 1000 мкд

-ОХРИД И СТРУГАМожност за трансфер од Струга и Охрид (1800мкд за 6+ патници) деца до 10год - 1600мкд

-ПРИЛЕП 1600мкд - Цена за деца до 10год - 1400мкд

-СКОПЈЕ: 2000мкд - Цена за деца до 10год: 1800мкд

-ВЕЛЕС: 2000мкд - Цена за деца до 10год: 1800мкд

-ШТИП: 2000мкд - Цена за деца до 10год: 1800 (повратен билет за 6+патници) 

 

НАПОМЕНА!

  • -ВЛЕЗНИЦА ВО МЕТЕОРИ 3€, задолжително носење на сукња за влез во манастирите бидејќи истата е со наплата
  • -За овој аранжман важат општите услови за реализација на патување на Т.А ЈК ТРАВЕЛ.
  • -Крајниот рок за извествање на евентуален отказ е пет дена пред датумот на поаѓање. Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата.
  • -Патната исправа е лична обврска, при што важноста на пасошот треба да биде три месеци пред истекување.

Удобности

Преглед по соби

Превоз

Галерија

Location

Не успеавте да најдите тоа што го баравте ? Контактирајте не!